Kort om Formex

Det har redan rapporterats mycket från Formex, och jag håller i mångt och mycket med Frida om att mässan inte gav några jätteupplevelser, vilket i grund och botten är sunt ur ett hållbarhetsperspektiv. Jag gillade i alla fall Synnöve Morks temautställning Fågel, fisk eller mittemellan väldigt mycket.


Utställningen beskrivs fint på hemsidan: "Titta upp! Står för: fri som fågeln, the sky is the limit, sikta mot stjärnorna … Saker som fladdrar i vinden, lätta, transparenta och sinnliga i såpbubblans lite vattriga pasteller. Drömmar blir till moodboards som blir till önskningar som blir till … Titta ner! Som står för fisken i vattnet, i ett stim, simma lugnt … Men vattnet kan också bjuda motstånd. Vi testar nya former, organiska och flytande. Glaset glänser och reflekteras ibland i helt oväntade produkter. Färgen är asfaltsgrå och ger grafisk skärpa åt oskärpan. Och så mittemellan! Som står för att vi gräver i jorden, planterar och ser framtidens odling bli mer urban, samtidigt som gamla sorter blir vanligare igen. Trygghet baserad på erfarenhet, trämaterialets ådring och igenkänningseffekten."




Finnsdottir Design var en ny, dansk bekantskap som jag tror att vi kommer att få se mer av framöver. Härlig 50-talsinspirerad keramik!


Jag hade också stor behållning av Kerstin Wickmans föreläsning Kreativitet och uppfinningsförmåga. Kerstin, som är professor emeritus i design- och konsthantverkshistoria, berättade om kvinnors kreativitet både innan och efter de fick möjlighet att studera på 1850-talet. Hon talade även initierat om några av våra nutida skickliga formgivare i Folkform och Front

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar